Reinigen zonnepanelen

Uit onderzoek is gebleken dat het rendement van zonnepanelen flink afneemt als gevolg van vuil zoals: stof, vogelpoep, mosvorming, kalk, etc. De opbrengst kan afnemen tot ongeveer 20%. Een verstoring van de zonnecellen kan disfunctioneren en op lange termijn zelfs schade toebrengen aan uw zonnepanelen. Het professioneel laten reinigen van uw zonnepanelen is dus de moeite waard!

Hoe worden zonnepanelen schoongemaakt?

Een regenbuitje is niet voldoende om al het vuil weg te spoelen. Het wassen van de zonnepanelen moet absoluut zonder schoonmaakmiddelen of chemicaliën gebeuren. Job Procleaning bewast uw zonnepanelen met osmose-water, dus zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen. Wij gebruiken dus osmose-water en een speciale zachte borstel. Dit laatste om te zorgen dat er geen krassen worden veroorzaakt, wat kan resulteren in een lager rendement.

Wanneer en hoe vaak dienen zonnepanelen te worden gereinigd?

Uw ramen en kozijnen worden ook periodiek bewassen, dus waarom uw zonnepanelen niet? Wij adviseren zonnepanelen jaarlijks op een professionele wijze te laten schoonmaken. Een goede regenbui zal ook haar werk doen door verontreiniging zoals fijn stof e.d. weg te spoelen. Echter zal hardnekkige bevuiling zoals bladeren en uitwerpselen op uw zonnepanelen blijven zitten met alle nadelige gevolgen van dien.

Op een veilige manier uw zonnepanelen laten reinigen!

Job Procleaning kan uw zonnepanelen op een veilige manier reinigen en bent u verzekert van maximaal rendement! Veilig omdat wij beschikken over de juiste methodiek en materialen. Maar ook veilig omdat wij als bedrijf VCA gecertificeerd zijn én onze medewerkers VCA-gediplomeerd. Daarnaast doen wij uw zonnepanelen visueel controleren en bij zichtbare gebreken wordt dit aan u gemeld.

 

Neem Contact op