professionals in schoonmaak

WC schoonmaken: In 4 stappen brandschoon!

De WC schoonmaken is voor de meesten één van de minst leuke activiteiten in het huishouden of op de werkvloer. Je wil eigenlijk alleen tijd doorbrengen op het toilet wanneer de nood hoog is en verder zo min mogelijk. Toch is het schoonmaken van de WC essentieel. De vraag is dus: Hoe maak ik mijn WC zo efficiënt mogelijk schoon?

Waarom moet ik het toilet schoonmaken?

Allereerst willen we een kleine aanname de wereld uit helpen: het toilet is niet per definitie het smerigste voorwerp in huis. Sterker nog, misschien is je toetsenbord schoonmaken nog meer van belang dan het reinigen van de WC. Toch bevat een toilet enorm veel bacteriën die voornamelijk tijdens het doorspoelen verspreid worden in de ruimte. Het regelmatig reinigen van het toilet voorkomt daarom dat bacteriën en ziektes zich kunnen verspreiden.

Hoe maak ik mijn WC het meest efficiënt schoon?

Het schoonmaken van de WC kent in het kort een aantal stappen:

  1. De WC pot ontkalken
  2. Ruim de toiletruimte op
  3. De toiletruimte grondig schoonmaken
  4. De WC pot grondig schoonmaken

Hieronder lichten we deze vier stappen uitgebreid toe!

Stap 1: De WC pot ontkalken Spray het toilet in met een ontkalkingsmiddel met behulp van bijvoorbeeld een plantenspuit. Door het vernevelen komt de chemie in het ontkalkingsmiddel op plekken waar je op andere manieren niet bij kunt komen! Het ontkalkingsmiddel heeft tijd nodig om zijn werk te doen.

Stap 2: Ruim de toiletruimte op Terwijl het ontkalkingsmiddel zijn werk doet, gaan we vast verder met het opruimen van de toiletruimte. Het effectief reinigen van het toilet kan namelijk alleen met een opgeruimde ruimte. Zorg dat alle rotzooi, zoals lege rollen, papier en andere onnodige voorwerpen uit de ruimte zijn. Is er een prullenbak aanwezig? Leeg deze dan voordat je begint!

Stap 3: De toiletruimte schoonmaken Voor het schoonmaken van de toiletruimte heb je een emmer met fris water, een beetje allesreiniger en een schoon doekje nodig. Maak de vloer, de muren & eventuele wastafel en andere aanwezige objecten in de toiletruimte goed schoon.

Stap 4: De WC pot grondig schoonmaken Inmiddels heeft het ontkalkingsmiddel zijn werk kunnen doen en kunnen we verder met het schoonmaken van de WC pot. Een goede manier om dit te doen, is om allereerst de pot weer te vernevelen met schoonmaakmiddel. Gebruik hierna een handschoen, een borstel of schuursponsje & een doekje om de WC pot grondig te reinigen. Gebruik uiteraard een ander doekje dan die waarmee de ruimte schoon is gemaakt. Denk niet alleen aan de pot, maar ook aan de deksel, het waterreservoir en de hendel. Moet je meerdere toiletruimtes & WC's schoonmaken? Vervang het doekje na ieder toilet!

De toiletten in uw bedrijf professioneel schoon laten maken?

Job Procleaning helpt ook jouw bedrijf graag bij het schoonmaken en schoonhouden van de bedrijfstoiletten! Daarnaast kunnen wij zelfs de gehele (periodieke) kantoorschoonmaak voor u verzorgen! Door onze effectieve manier van werken (Smart Cleaning) zorgen wij ervoor dat uw bedrijf optimaal profiteert van onze schoonmaakwerkzaamheden! Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!