professionals in schoonmaak

Hoe vies is jouw toetsenbord?

Engelse wetenschappers hebben onderzocht dat het toetsenbord van je computer meer bacteriën bevat dan de wc bril! Per uitstrijkje zaten er 5400 bacteriën op de wc bril, en maar liefst 7500 bacteriën op je toetsenbord! Niet erg hygiënisch… Het is dus van groot belang om eens in de zoveel tijd uw toetsenbord schoon te maken! Maar hoe doe je dat nou zo efficiënt mogelijk?

Toetsenbord van laptop of computer reinigen? Tijd is alles!

Dit ligt er natuurlijk aan hoeveel tijd je hebt én of dat je met een computer toetsenbord of laptop toetsenbord werkt. Naast het gebruikelijke doekje over de bovenkant, zijn er 5 verschillende dingen die je zelf kunt doen. Bekijk hieronder onze schoonmaaktips. Vergeet niet, ontkoppel altijd je toetsenbord en/of zet je computer uit voordat je begint!

Hoeveel tijd trek jij uit voor een schoon toetsenbord van je laptop of computer?

Ik heb geen tijd Kies voor de makkelijkste optie; koop een nieuwe en gooi de oude weg. Zo duur zijn toetenborden tegenwoordig niet meer. Natuurlijk geldt dit alleen voor losse toetsenborden. Wil je het toetsenbord van je laptop vervangen? Dit zal je aanzienlijk meer kosten.

Ik heb een klein beetje tijd Houd het toetsenbord ondersteboven en schud het (voorzichtig!) op en neer. Doe dit wel op een ondergrond die gemakkelijk schoon te maken is, anders bezorg je jezelf alleen nog meer werk. Doe de toetsen goed af met een dun en vochtig reinigingsdoekje en probeer goed in de kiertjes te poetsen!

Ik heb tijd Houd het toetsenbord ondersteboven en gebruik een spuitbus met gecomprimeerde lucht om alles wat er niet in thuishoort uit te blazen. Maak de zijkanten en kieren van de toetsen schoon met een in alcohol gedrenkt wattenstaafje. Dit is overigens ook de beste optie voor een laptop toetsenbord!

Ik heb ruim de tijd Leg het toetsenbord ondersteboven en verwijder alle schroefjes zodat je de helften van elkaar los kan maken. Druk dan de toetsjes voorzichtig uit de helft en leg ze in een bakje met heet water en reinigingsmiddel. Maak ze schoon met een borsteltje en spoel ze goed af onder stromend water. Vergeet niet om de andere (niet-toetsen) helft ook af te doen met een doekje! Als alles weer droog is kun je je toetsenbord weer in elkaar zetten.

Ik heb echt heel veel tijd Wip de toetsjes er voorzichtig uit, stop ze in een waszakje en laat ze samen met een wasje draaien. Maak ondertussen de rest van het toetsenbord schoon met een stofzuiger en als alles klaar en droog is, druk de toetsjes weer terug in het toetsenbord.

Tips bij het schoonmaken

  • Maak een foto van je toetsenbord om te onthouden welke toets waar zit.
  • Heb je een laptop? Ga dan voor optie 3. Een laptop toetsenbord is een stuk fragieler, waardoor we het afraden om elke toets los te verwijderen.
  • Heb je geen spuitbus met gecomprimeerde lucht in huis? Gebruik een goede föhn! Wel op de koude stand natuurlijk.
  • Stop je (draadloos) toetsenbord nooit in de vaatwasser, deze kan dan namelijk onherstelbaar beschadigen.

Meer schoonmaaktips nodig?

Met behulp van bovenstaande stappen en tips is het toetsenbord van uw laptop of computer binnen no-time weer helemaal gereinigd! Heeft u meer schoonmaaktips nodig? Bekijk dan ook onze blogs over kantoren schoonmaken en WC schoonmaken!